Haladva a korral – és nem utolsó sorban a vásárlói igények kiszélesedése következtében – a 2010-es Gepida modelleket továbbfejlesztették, több új felhasználóbarát megoldással rukkoltak elő az újévre. Akár bringaguru, akár laikus szemlélő, mindenképp hasznos információkhoz jut a következőkben.

Gepida Asgard Team – A hegyek királya

A kerékpár eddig megszokott profi szintű felszereltségét is tovább finomították. A váz most már egy 1200g-os rejtett bowden elvezetésű darab, ami nagyon optimális karbon csőprofilokból építettek össze, ezáltal méltán tudhatja magáénak és foglalhatja el a kategória trónját. A kerékpáron Full XTR szettet talál. A korábban használt Dual Control fékváltókarok helyett most „normál” XTR rapidfire váltókarok és különálló Shimano XTR hidraulikus fékkarok teszik könnyebbé a bringázást.

A kerekek minősége is tökéletesen illik a kerékpár fenséges színvonalához, XTR Center Lock agyak, 2/1, 8/2mm-es változó falvastagságú, húzott DT fekete küllők, DT Swiss XR 4.2-es felnik és fehér csíkos Schwalbe Nobby Nic gumik.

A királyi cím megérdemelten jár, már csak a színkompozíció miatt is. A Team modell egyik érdekessége a vázhoz választott ún. „team” színű kormány, stucni és nyeregcső kombó, amit egy Velo Pronto SL3 Titanium fehér nyereg tesz egésszé. Az összhatás lenyűgöző!

Asgard Pro – A kormányzó

A csúcsmodell alatti Asgard Pro Triple Butted csövekből álló, alumínium vázának súlyát jelentős mértékben csökkentették, hogy könnyedebben tarthassa uralma alatt a kerékpárt. A váz geometriáján is csiszoltak. Az irányítás biztosabb, ugyanis Rock Shox Tora SL Lockout villa nyeli el az út gödreit, bukkanóit. A Shimano XT váltórendszer jól dolgozik együtt a Truvativ integrált Fire-X hajtóművel. A kerékpárt Hayes Stroker Trail hidraulikus tárcsafékek lassítják, 160mm-es tárcsákkal.

Asgard – Az udvarnok

Az udvartartás következő tagján is érezhető a változás. Feljebbvalóihoz hasonlóan a váz súlya ennél a modellnél is kisebb lett köszönhetően az új papucsoknak és a triple butted csővékonyítási eljárásnak. Az SLX Shadow hátsóváltó szuperkeskeny profilja és a Truvativ hajtómű együttese kiválóan passzol a Rock Shox Dart 2 villához. A kerekeken a duplafalú, gyűrűs, szegecselt és csupán 460g súlyú, disc kivitelű Rodi Excalibur DB felnijével csökkentették a tömegét. A fékekhez – az ebben a kategóriában kimagaslónak számító – hidraulikus Hayes Stroker Ryde típust használták.

 

Kosár tartalma
  • A kosár üres