Rendelje kerékpárját üzembe helyezéssel!

Az üzembe helyezés jelenti a kerékpár használatba vételéhez szükséges első beállításokat. Ez vonatkozik a fékek, agyak, kerekek, kormánycsapágy, váltó (ahol van), stb. beállítására, valamint a használathoz szükséges helyek kenésére. Üzembe helyezetlen kerékpár vásárlása esetén, a kerékpár kézhezvételét követően a vevőnek kell gondoskodnia a fent leírt beállítások elvégeztetéséről, melynek költségei a vásárlót terhelik. Ez utóbbi esetben kizárólag szakműhelyben, áfás számlával igazolt módon üzembe helyezett kerékpár esetén van lehetősége a jótállás érvényesítésére.

Amennyiben nem kéri a kerékpár üzembe helyezését, a kerékpárt úgy küldjük el, ahogy a gyártótól/importőrtől megkapjuk. Ha dobozban érkezik a kerékpár, ugyanígy dobozban küldjük tovább. Ha összeszerelve érkezik a kerékpár, akkor egy karton borítást teszünk rá és így küldjük el. Ebben az estben a kerékpár azokkal a beállításokkal érkezik a vevőhöz, ahogy a gyárban összeszerelték. Kérjük vegyék figyelembe, hogy ez a kerékpár még nem használatra kész, a jótállása nincs érvényesítve! A mindennapi használathoz szükséges beállításokat javasolt szakműhelyben elvégeztetni, így a jótállás is érvényes lesz a kerékpáron.

Példa a dobozban érkező kerékpárra:

Amennyiben kéri a kerékpár üzembe helyezését, a fent leírt beállításokat és ellenőrzéseket elvégezzük, a kerékpár használatra kész állapotban érkezik meg a vásárlóhoz, a jótállás érvényesítésre kerül.

Egy karton borítást teszünk a kerékpárra, a szállítási sérülések elkerülése miatt. Ahhoz, hogy a kerékpár szállítható legyen, ebben az esetben is, a kormányt elfordítjuk, kivesszük a pedálokat. Ezen dolgok helyreállítása a vevő feladata. A kormányhoz általában 4,5,6,8 mm-es imbuszkulcs szükséges. A pedálokat 15-ös vékony pedálkulccsal, egyes esetekben imbuszkulccsal lehet betekerni a hajtókarba. A pedálokon jelölve van melyik a bal (L), melyik a jobb (R) oldali. Itt a menetet érdemes a betekerés előtt gépzsírral bekenni.

Kérjük a fentiek figyelembe vételét kerékpár vásárlás esetén.

Kosár tartalma
  • A kosár üres